Колаж БулфотоБойко Рашков направи разкритие по злободневна тема. Целта на сигнала

...
Колаж БулфотоБойко Рашков направи разкритие по злободневна тема. Целта на сигнала
Коментари Харесай

Рашков: Работя по материала за главния прокурор много преди да стана министър

Колаж Булфото

Бойко Рашков направи разобличаване по злободневна тематика. Целта на сигнала против основния прокурор е да се сложи по-важният въпрос, а точно по какъв начин е структурирана нашата прокуратура, защото въз основа на нейно решение по време на митингите са били следени със СРС стотици български жители. Това сподели министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков.

Пред БНР Рашков изясни, че работи по материала за основния прокурор доста преди да стане длъжностен министър, заради което и съгласно него не може да се приказва за някаква специфична цел.

„ Този материал даже много позакъсня, с цел да бъде сезиран Висшият правосъден съвет… Тук личността на Гешев не е най-важното. Няма опит за реванш. Тук задачата е да се сложи по-сериозният въпрос – по какъв начин е структурирана нашата прокуратура, по какъв начин заема място в системата на правосъдната власт, дали основният прокурор е виновен, или е недостижим “.

Рашков обясни, че в развитите демократични страни няма сходен тип прокуратура, където елементарните прокурори са подчинени на основния прокурор.

„ Очаквам Висш съдебен съвет да не събере кворум, с цел да не се занимава с този парещ картоф. Очаквам, че и даже да има кворум, членовете на Висш съдебен съвет ще създадат всичко допустимо да отхвърлят предлагането или да вземат решение, че няма съображение Иван Гешев да бъде освободен от поста… Искането за процедура е удар в интерес на демократичното устройство в нашата страна. Удар, който ще остави диря и ще провокира промени “, сподели още Рашков, представен и от debati.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР